Ebben a félévben tanulj matekot egyszerűen…

2018.02.14. mateking.hu

Ha előző félévben sokat szenvedtél a matekos tárgyakkal, mint az Analízis, a Gazdasági matek, vagy éppen a Statisztika, esetleg Valszám, akkor ebben a félévben válassz egy rövidebb utat.

Éljen a vicces és könnyen érthető matek!

A www.mateking.hu egy tabletre és telefonra optimalizált weboldal látványos szemléltetésekkel, egyszerű és vicces magyarázatokkal, amely rövid és könnyen érthető egységekben magyarázza el a bonyolult egyetemi matematikát úgy, hogy azt bárki megértse. A cél, hogy egyszerűen, gyorsan és kényelmesen tanítsa meg azt, ami bonyolultnak, nehéznek és fárasztónak tűnik. „Mindig olyan példákat használunk, amelyek világosan, egyértelműen világítanak rá az adott témára – és lehetséges buktatóira. Gyakorlatias, kézzelfogható, életszerű feladatokon át, jó ütemben - nem túl gyorsan és nem is túl lassan - halad előre a tananyag. Tréfás magyarázataival pedig kizökkent a száraz tanulnivalóból.”

A mateking.hu úgy van megalkotva, hogy egyáltalán nem épít semmit a középiskolai tananyagra. Vagyis nincsenek benne olyan lehangoló kijelentések, hogy „hát ezt elvárható lenne tudni, hiszen mindenki tanulta középiskolában” vagy „a középiskolában tanultak alapján…”Mivel az egyetemen tanult matematika egyik fő nehézségét a hiányos középiskolai matektudás okozza, ezért az oldal úgy magyarázza el a tananyagot, mintha korábban nem is tanult volna senki matekot az összeadáson és a szorzáson kívül.

Közel 65 ezer felhasználójával a mateking.hu jelenleg Magyarország leglátogatottabb és legnépszerűbb egyetemi e-learning weboldala, 2015-ben, 2016-ban és 2017-ben is elnyerte az Év Honlapja díjat. De Te nem emiatt fogod szeretni, hanem mert:

  • Az "én ezt képtelen vagyok megtanulni" és "az egésznek nincs semmi értelme" állapotból nagyon hamar kizökkent és egy teljesen új világ tárul föl előtted. Már indulásnál olyan helyszínre viszi a tanulni vágyót, ahol egy-két gyakorlat után nemcsak az önbizalma nő meg, hanem jobb kedvre is derül, és megfogalmazódik benne, hogy ez nem is olyan nehéz, mint amilyennek első látásra tűnt.
  • A matematikai fogalmak és összefüggések megszemélyesítve kerülnek elő, viccesek, rugalmasak, s ha társaságukban mégis utat tévesztenénk, ott vannak segítségként a színes nyilak és ábrák, ezeket útjelzőként követve mindig visszatérünk a helyes útra. A magyarázatok, amelyek lépésről lépésre vezetik a tanulót, többnyire rövidek, frappánsak, humorosak, és biztos tudást sugározva az alig bukdácsoló útját is megvilágítják. Valami különös finomsággal éreznek rá a szerkesztők arra, hogy melyik a legvilágosabb út, mi az, ami a megértés szempontjából leginkább lényeges, a közbeszúrt magyarázatok és rövid állítások pedig  meggyőzik a felhasználót arról, hogy minden rendben és jó úton halad.

 Úgyhogy itt az idő, próbáld ki Te is. Néhány népszerű tantárgy:

ANALÍZIS1  - Hihetetlenül érthetően magyarázzuk el a legtöbb egyetemen sok szenvedést okozó Analízis nevű tantárgyat. Az egyre nehezedő és a végén már kimondottan komoly és izgalmas felsőbb matematikát olyan könnyed stílusban meséljük el Neked, mintha csak a rántotta elkészítéséről lenne szó. Kezdjük el.

ANALÍZIS2 - Ez a remek Analízis 2 kurzus rövid és szuper-érthető leckéken keresztül mutatja be a legtöbb egyetemen tavaszi félévben oktatott Analízis 2 tantárgyat. Akárcsak az Analízis 1 ez is olyan könnyed stílusban vezet végig a matematika rögös útjain, mintha csak egy könnyű kis esti sétát tennél a parkban...

ANALÍZIS3 - Az izgalmak folytatódnak, de aggodalomra nincs ok, itt is minden egyszerű és érthető lesz, ahogyan ezt már az Analízis 1 és Analízis 2 tárgyakban megszokhattad. Hajrá!

VALÓSZÍNŰSÉGSZÁMÍTÁS - A valószínűségszámítás mindennapi életünk részévé vált anélkül, hogy tudnánk róla. Az időjárás előrejelzéstől kezdve a biztosítási díjakon át a kakaó tőzsdei árának a megállapításáig minden összefügg a valószínűségszámítással. Persze még ennél is nyomósabb érv mellette, ha ZH is van belőle, amin át kell menni... A www.mateking.hu Valszám kurzusa hihetetlenül érthető és szórakoztató módon vezet be a valószínűségszámítás világába, konkrét példákon és szemléletes ábrákon keresztül és nem csak a ZH fog jobban menni - meg persze a vizsga - hanem még az is ki fog derülni, hogy ez az egész valóban jó is valamire...

LINEÁRIS ALGEBRA - Szuper-érthetően és viccesen ismerkedhetsz meg az egyébként kissé száraz lineáris algebrával, a mátrixok és determinánsok világával. A mátrixok és lineáris egyenletrendszerek után determinánsokkal, sajátértékekkel foglalkozunk, majd pedig lineáris leképezéseket vizsgálunk. Hihetetlenül izgalmas lesz...

STATISZTIKA1 - Ez a remek Statisztika 1 kurzus 6 témakörön keresztül vezet be a Statisztika 1 izgalmas világába. Mindent megtudhatsz az átlagokról, móduszról, mediánról, szórásokról, aztán jönnek a komolyabb témák, mint a standardizálás és indexszámítás. Nézzük meg!

STATISZTIKA2 - Ez a szuper érthető Statisztika 2 kurzus 75 rövid  tananyagon keresztül vezet végig az izgalmas Statisztika 2 rögös útjain. Mindezt olyan könnyed stílusban, mintha csak a rántotta elkészítésének problémájáról lenne szó.

KÖZÉPISKOLAI MATEK ÁTTEKINTŐ - Itt mindent megtalálsz egy helyen, amit a középiskolában matekból tudnod kell. Hatalmas segítség az érettségire való felkészülésben, vagy éppen egyetem alatt, ahol egy biztos pontot jelent, egy olyan helyet, ahol bármikor bármit megnézhetsz, amiről az egyetemi előadó némi szarkazmussal kijelentette, hogy "ezt ugye mindenki tudja a középiskolából"... Hát nem tudja mindenki, de mostantól ez nem okoz gondot, mivel itt mindent megtalálsz...