A filmek ereje

2018.01.08. Human Telex Consulting Kft.

Miért van az, hogy a filmek sokkal izgalmasabban tudják bemutatni az eseményeket, mint például a tankönyvek? Vagy hogy sokkal több mindent jegyzünk meg, ha a történtekről film készül, szemben azzal, ha szimplán csak olvasnánk róla? Miért ne használnák hát fel őket a tréningek során is?

Napjainkban a digitalizáció és a technológia rohamos fejlődésének köszönhetően egyre inkább előtérbe kerülnek az interaktív tartalmak. Kutatások bizonyítják, hogy a több érzékszervet érintő tudásátadás hatékonyabb, mint a szimpla audiális előadás vagy a vizuális olvasás. Épp ezért roppant hatékonyak lehetnek az olyan audiovizuális eszközök, mint az oktatófilmek.

A munka világában létfontosságú a folyamatos fejlődés, az új ismeretek elsajátítása. Az oktatófilmek kiváló segédanyagok egy-egy tréning során, hiszen segítségükkel életszerűbb és élvezetesebb a tudás elsajátítása. A Human Telex Consulting által forgalmazott filmek hétköznapi és munkahelyi szituációkon keresztül „oktatnak” különbféle témákról, mint például az időgazdálkodás, a vezetésfejlesztés, a változás- és konfliktusmenedzsment, az értékesítés, a tárgyalástechnika stb.

Nézzünk is néhány személyes tapasztalatot arról, hogy miért is jó ez az interaktívabb tanulás.

Tréneri oldalról:

„Tapasztalatom szerint egy-egy csattanós jelenet sokkal jobban megragadja a figyelmet, az üzenet jobban megmarad. Mindig látom az érdeklődést az arcokon, amikor azt mondom: most egy filmrészlet következik.” (Zala Ákos, tréner)

„Egy-egy humoros film jelenet remekül képes oldani a feszültséget, ez pedig hozzájárul az oldottabb légkör megteremtéséhez, ami nem egyszer nélkülözhetetlen a tréningek során.” (Zöldi Zsófia, tréner)

Résztvevői oldalról:

 „Mikor először láttam tréningfilmet, nagyon meglepődtem. Számos tréningen vettem már részt, de ez merőben új volt számomra. Változatosabbá és élvezhetőbbé tette az elméleti anyagot, mivel újszerű megközelítésben, gyakorlatiasan mutatott be érdekes témákat.” (F. Dóra)

„Tetszik, hogy olyan témákat is jól be lehet így mutatni, amikről más különben nehéz lenne beszélni. A tanulságos filmek segítették az azt követő beszélgetést is, és új gondolatokat ébresztettek bennem.” (Á.Viktória)

 

Cégünknél számos oktatófilm áll a trénerek rendelkezésére, melyeket a Video Arts, a világ vezető oktatófilmgyártója készített. A brit cég legújabb „slágerterméke” a 2 perces, lényegretörő, tanulságos és szórakoztató Essentials filmek, melyek szereplői a jó és a rossz szembeállításával mutatják be a helyes és a helytelen utat, ami egy-egy szituációban előfordulhat. A sokszor humoros jelenetek által könnyebben megjegyezhetővé és emlékezetesebbé válnak a tanultak, ezáltal még hatékonyabbá téve gyakorlati alkalmazásukat.

Jelenleg 3 kategóriában érhetők el ezek a rövidfilmek: Munkahelyi készségek, Vezetői készségek, illetve a legújabb, az Ügyfélszolgálati készségek. A magyarra feliratozott lényegre törő és szórakoztató kisfilmek partnereink számára online könyvtár formájában hozzáférhetőek!